Onderhandelen bij aankoop

Door onze kennis en ervaring kunnen wij u tijdens het aankooptraject uitstekend adviseren en begeleiden. Dat bespaart u tijd, geld en zorgen.

De verkopend makelaar van de woning van uw dromen heeft namelijk maar één belang en dat is een optimaal resultaat behalen voor zijn klant, de verkoper.

Als aankoopmakelaar komen wij op voor uw belang.

Op zoek naar een woning of al een leuke woning gevonden? Neemt u dan contact met ons op.

Niet meer misgrijpen op jouw droomhuis?

Je wilt graag een woning kopen, maar dit gaat niet gemakkelijk. ERA Makelaars Hoofddorp is dé aankoopmakelaar die helpt bij het zoeken naar jouw droomwoning. Zo ontnemen we veel stress, kijken met je mee, geven adviezen en begeleiden je door het hele proces. In de hectische woningmarkt is het namelijk steeds lastiger om een huis te bemachtigen die aan al jouw wensen voldoet. Daarom zijn wij er met ons uitgebreide netwerk, de juiste kennis en beste onderhandelaars om toch jouw droomhuis te vinden.

Een huis kopen is een spannend traject. We begrijpen dat dit ook veel vragen oplevert. Wat moet ik bieden? Wat kost het om mijn woning te verbouwen? Is de vraagprijs redelijk? Hoe maak ik meer kans op mijn droomwoning? ERA Makelaars Hoofddorp staat altijd klaar voor al je vragen. We begeleiden je persoonlijk, weten alles over de huidige woningmarkt en zijn gespecialiseerd op het gebied van wetgeving en financiële zaken. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Meer

Stap 1: Kennismaking

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek leer je één van onze NVM makelaars kennen. Die vertelt jou alles over onze expertise en werkwijze. Ook inventariseert onze NVM makelaar jouw woonwensen. Wat zoek je precies? Wat is er mogelijk met jouw budget? En wat is reëel in de huidige woningmarkt?

Stap 2: Aankoopstrategie

Zodra we starten maken we een zoekaccount voor je aan. Hiermee krijg je als eerste de nieuwe huizen op de markt te zien. Wij werken met Move.nl, hierop krijg je realtime aanbod. We zetten jouw woonwensen en behoeften op Move.nl, zodat je alleen huizen te zien krijgt die aansluiten bij jouw voorkeuren.

Stap 3: Bezichtigingen

Wij plannen alle afspraken voor je in bij de verkopende makelaar. In de huidige markt sluiten we vaak al aan bij de eerste bezichtiging. Zo kunnen we snel schakelen. Tijdens de bezichtiging geven we deskundig advies en kijken we gedetailleerd. Onze NVM makelaars weten ook precies wat ze moeten vragen over de woning zodat jij niet achteraf met vragen zit. Daarnaast bespreken we de waarde en risico’s van het huis. Tenslotte beoordelen we alle juridische aspecten van jouw droomwoning. Indien nodig wordt er een bouwkundige keuring geadviseerd.

Stap 4: Onderhandelen of bieden

Samen met jou zijn we tot de beslissing gekomen, we hebben jouw droomhuis gevonden! Wij informeren naar de biedingsprocedure. We voeren dan in overleg met jou de onderhandelingen. Ook kan het voorkomen dat we in overleg een eenmalig voorstel uitbrengen. Natuurlijk adviseren wij een scherpe aankoopprijs en zorgen we voor een goede deal met de verkopende partij. ERA Makelaars Hoofddorp vindt het belangrijk dat je een eerlijke prijs betaald in de huidige woningmarkt. Daarnaast proberen we er altijd een interessante aankoop deal van te maken waar je echt iets aan hebt.

Stap 5: Koopakte

Gefeliciteerd! Het is gelukt. We zijn het met de verkopende partij eens over de prijs en de eventuele voorwaarden. Nu is het tijd voor een koopovereenkomst. Hierin worden alle afspraken vastgelegd. Uiteraard bespreken wij deze inhoudelijk met jou en tekenen deze gezamenlijk. Ook adviseren we jou over de notaris voor de levering. Wij zorgen ervoor dat de koopakte bij jouw hypotheekadviseur terecht komt. De hypotheekadviseur maakt de hypotheekaanvraag in orde.

Stap 6: Notaris

De notaris informeert jou over de overdracht van de woning. Het kan natuurlijk alweer een tijd geleden zijn dat je de woning hebt gezien. Voordat we naar de notaris gaan plannen we een eindinspectie. Hier heb je de gelegenheid om de woning nog eens volledig te inspecteren. Ook noteren wij hierbij de meterstanden. Wanneer alles in orde is gaan we naar de notaris voor levering. Gezamenlijk nemen wij de akte van levering door en controleren we ook de eindafrekening voor je. En dan is het tijd om de sleutels in ontvangst te nemen. Ook na de aankoop kun je nog altijd bij ons terecht. ERA Makelaars Hoofddorp staat altijd voor je klaar!

Droomhuis gevonden?
Wij verzorgen uw aankoop middels persoonlijk en
eerlijk advies op basis van onze jarenlange ervaring

Neem contact op

Overeenkomsten

Voorgaand aan de koopovereenkomst controleren wij deze en begeleiden we u naar de notaris.
(Check Leveringsakte)

Bezichtigingen

Vanaf de tweede bezichtiging sluiten wij ons aan en geven hierbij advies over de reële waarde van de
desbetreffende woning

Juridisch advies

Wij stellen een Juridisch onderzoek in bij het kadaster (bijvoorbeeld in gevallen van een
erfdienstbaarheid).

×