Schakel ERA Hoofddorp in als je een woning in Hoofddorp of omgeving wilt verkopen.

Bij de verkoop van een woning komen veel zaken kijken:
Hoe bepaalt je de vraagprijs?
Vraag je te veel of te weinig?
Welke risico’s loop je?
Hoe verkoop je zo snel mogelijk?
Hoe stel je een koopovereenkomst op?
Welke notaris moet je kiezen?

Wat maakt ERA Hoofddorp jouw succesvolle makelaar?

Uitdaging:  Wij weten al geen ander dat de huidige woningmarkt uitdagend is. Dat geldt voor kopers en ook voor verkopers. 

Verwachting: Huizenverkopers mogen verwachten dat hun woning optimaal wordt gepresenteerd. Dat de makelaar zich 100% inzet en alles uit de kast trekt om het verkoopdoel te behalen.

Inleving: Wij kunnen ons als geen ander verplaatsen in ieders individuele situatie. En daarom is iedere opdracht geen dossier maar een persoonlijk verhaal.

01 Doelen bepalen
  • Samen met u stellen we duidelijke en realistische doelen
  • Die doelen geven we vorm in een helder verkoopplan
02 Foto’s maken
  • Alle foto’s zijn professioneel:
    waaronder drone en hoogtefoto’s, 360 opname en filmpjes
  • Bij het courtage-tarief zijn de kosten voor fotografie en inmeting buiten beschouwing gelaten
03 Verkopen
  • Vooraf aan de verkoopaanmelding op Funda wordt onze styliste ingeschakeld
  • Wij zijn ervan overtuigd dat de sociale media een belangrijke rol speelt bij een woning-verkoop

Verkoop jouw huis in vijf stappen 

Je hebt besloten om je woning te verkopen. Natuurlijk zit je nu met vragen. Wat is mijn woning waard? Hoe verkoop ik mijn woning het best online? Is mijn huis wel verkoopklaar? Wij geven antwoord op al jouw vragen. ERA Makelaars Hoofddorp is de verkoopmakelaar die ontzorgt en beschikt over de juiste kennis. Onze funda makelaars nemen al het werk uit jouw handen en gaan tot het uiterste om het beste resultaat te behalen! 

Je huis verkopen is een bijzonder traject. Ons team zal jou tijdens het traject stapsgewijs begeleiden. Door ons kleine team werken zorgen we altijd voor persoonlijke aandacht en korte lijnen. Onze funda makelaars bieden een doordachte en duidelijke aanpak. Wij begeleiden onze opdrachtgevers vanaf het begin tot het transport en zelfs daarna. 

Meer

Stap 1: Kennismaking

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jou thuis leer je één van onze NVM makelaars kennen. Die vertelt jou alles over onze expertise en werkwijze. Ook inventariseert onze ERA makelaar jouw situatie, wensen en behoeften. Samen lopen we door jouw huis heen zodat er direct een objectief advies kan worden gegeven. We bespreken de woningwaarde, strategie, huidige marktsituatie, doelen en de kosten. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Uiteraard ontvang je na het gesprek een offerte. Dan kun je thuis nog rustig alles teruglezen. 

 

Stap 2: Verkoopstrategie

Zodra de opdracht tot dienstverlening getekend is, beginnen we met de verkoop. Dat houdt in dat we alle administratieve zaken op orde gaan brengen. Vervolgens kunnen we ons gaan richten op de marketing, het inmeten, de styling en het mediapakket. 

De doelgroep kunnen we het beste bereiken op social media en Funda Hoofddorp. We plaatsen eerst een sneak preview op Facebook en Instagram. In ons systeem zetten we de woning als ‘Binnenkort te koop’. Zo krijgen collega makelaars in gemeente Haarlemmermeer de gelegenheid om te kijken of zij iemand weten voor uw woning. 

Onze fotograaf en de styliste zorgen voor een perfecte presentatie van de woning. Het huis wordt ingemeten en er komt een digitale plattegrond. In afwachting daarvan zorgen wij dat je huis alvast wordt aangemeld op Funda Hoofddorp en onze eigen website. En natuurlijk kan een commerciële verkooptekst niet ontbreken. 

Wij beschikken over een database met woningzoekers in Hoofddorp en omgeving. We weten precies wie wat zoekt en kunnen op basis daarvan een lijst met potentiële kopers opstellen. Deze mensen ontvangen van ons een persoonlijke sneak preview van de woning.

Zodra het mediapakket en de metingen binnen zijn melden we de woning compleet bij Funda Hoofddorp. Ook plaatsen we hem op onze social media kanalen. We maken ook gebruik van buurtmailing. Hierdoor worden mensen in de omgeving geattendeerd op de verkoop van de woning.

De woning wordt als Funda Compleet aangemeld. Deze heeft een video, 360 graden foto’s, fotografie en plattegronden. Daardoor krijg je meer zicht op Funda. Maar wij maken het plaatje graag compleet door de woning een toppositie te geven. Mocht u het willen volgt het Te Koop-bord in de tuin. Spannend! 

 

Stap 3: Bezichtigingen

Jouw makelaar begeleidt alle kandidaten persoonlijk tijdens de bezichtigingen. We nemen tijd voor alle kandidaten en vertellen alle belangrijke punten van de woning. Wij begrijpen als geen ander hoe spannend dit voor jou is. Er lopen vreemde mensen in jouw woning. Na een bezichtiging vertellen we direct hoe het is verlopen. 

 

Stap 4: Onderhandelen 

Het is tijd voor de biedingsprocedure. Kijkers kunnen voor een bepaalde datum en tijd eenmalig een bod uitbrengen op de woning. Vervolgens bespreken we samen alle biedingen door. Wij behandelen alleen uw belangen en staan klaar voor jou met het juiste advies. Uiteindelijk bepaal jij op basis van de biedingen en voorwaarden aan welke koper je huis verkocht wordt. 

 

Stap 5: Verkocht

Wanneer we de juiste koper gevonden hebben, zorgen wij dat alle afspraken goed worden vastgelegd in een koopovereenkomst. De juridische consequenties en ontbindende voorwaarden zullen we rustig met je doornemen. Zo weet je precies waar je aan toe bent. De koopovereenkomst zal naar beide partijen gestuurd worden. Lees dit op je gemak door. Mochten er nog toelichtingen nodig zijn, kunt u natuurlijk bij ons terecht! 

Zodra alles duidelijk is en er geen wijzigingen meer nodig zijn, teken je de koopovereenkomst. ERA Hoofddorp zorgt dat alle relevante documenten bij de notaris komen. De dag van de eigendomsoverdracht is aangekomen. We begeleiden het hele proces van eindinspectie, afrekening en oplevering. Natuurlijk staan we na de verkoop ook voor u klaar. We evalueren samen, met een kop koffie, het verkoopproces. Alle feedback is welkom!

Wij zetten ons volledig in om het verkoopproces tot een geslaagd geheel te maken;
van aanmelding tot overdracht

Neem contact op

Kennis en ervaring

Krijgt u liever advies van iemand die kennis en ervaring heeft op de woningmarkt en die u deze zorgen uit handen neemt?
Dan maakt onze makelaar graag een verkoopplan voor u op.

De meeste woningen worden via een makelaar verkocht en zijn inzet kan u veel tijd en moeite besparen.

Verkoopgesprek aanvragen

×