Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo dus objectieve en betrouwbare woningtaxaties die goed inzicht geven in de woningwaarde.

Bij ERA Hoofddorp weten we als geen ander hoe belangrijk het is dat uw huis goed getaxeerd wordt. Een taxatie is essentieel als u een huis wil kopen of verkopen. Echter is er een nieuwe vorm van taxatie, genaamd bureauwaardering. Maar wat houdt dit eigenlijk in?

Bureauwaardering, wat is dat eigenlijk?

Per 1 juli 2021 hebben brancheorganisaties NVM, Vastgoedpro en VBO een nieuwe hybride taxatievorm geïntroduceerd. Deze nieuwe hybride taxatievorm heet ook wel bureauwaardering. Echter zal dit het taxatierapport Woonruimte niet vervangen. De fysieke inspectie blijft de norm bij taxaties.

Een Bureauwaardering is goedkoper en sneller dan een woonruimte taxatierapport, wat zeer gunstig is. Het streven is dat het uitbrengen van een bureauwaardering beperkt word tot maximaal acht werkuren. Uiteraard is dit pas na ontvangst van een complete (digitale) aanvraag door de taxateur.
Niet iedere woning komt in aanmerking voor deze vorm van taxatie. Wanneer je een specifiek of uniek pand hebt is de kans groter dat een woonruimte taxatierapport noodzakelijk is.

Let op: Bureauwaardering kan alleen worden gebruikt voor het verkrijgen (of aanpassen) van een hypotheek waarvan de Loan-To-Value niet hoger is dan 90%.

×